TÜRKİYE’DE BİR İLK

Acarlar Vagon, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Firma, vagon sektöründe Türkiye’de ilk defa alınan ECM sertifikası ile, Avrupa Birliği Ülkeleri’ne bağlı vagonlara revizyon yapabilecek.

Acarlar Vagon, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Firma, vagon sektöründe Türkiye’de ilk defa alınan ECM sertifikası ile, Avrupa Birliği Ülkeleri’ne bağlı vagonlara revizyon yapabilecek. Konuyla ilgili yapılan toplantıya, Dinar Belediye Başkanı ve Acarlar Vagon Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Acar’ın yanı sıra; Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü’nden, Demiryolu Taşıtlar Derneği’nden, Demiryolu Lojistik Firmaları’ndan, Demiryolu Düzenleme Genel Müdürlüğü’nden ve sertifika şirketlerinden yetkililer katıldı.

“AFYON EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK”

Dinar Belediye Başkanı ve Acarlar Vagon Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Acar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada sertifikanın Afyonkarahisar ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Acar, yaptığı açıklamada: “Biz Acarlar Vagon olarak Afyonkarahisar’ın Dinar İlçesi’nde faaliyet gösteriyoruz. Yük vagonlarının revizyonunu yapıyoruz. Türkiye’de ilk defa şirket olarak ECM Belgesini aldık. Bu belge ile, Avrupa Birliği Ülkeleri’ne bağlı vagonlara revizyon yapma hakkına sahip olduk. Bu toplantının amacı da katılımcılarımıza ECM Sertifikası hakkında bilgi vermektir. Bu sertifika; Dinar ve Afyonkarahisar ekonomisine muazzam bir katkıda bulunacak. Yabancı menşeli Avrupa Birliği’ne bağlı vagonlar, Türkiye’ye gelip revize edilecek. Hem daha fazla istihdam yaratacak, hem de ekonomiye katkıda bulunacak. TCDD, her geçen gün biraz daha ivme kazanmaktadır. Biz de firmalar olarak elimizden geldiğince katkıda bulunmaya çalışıyoruz. ECM Belgemiz, Ülkemize ve İlimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

“İŞ POTANSİYELİ VE İSTİHDAM ARTACAK”

Toplantıya katılan Omeks Sertifikasyon ve Denetim Şirketi Genel Müdürü Mustafa Örmeci de, Avrupa Birliği Ülkeleri’ne bağlı vagonların, artık Türkiye’de de revize edilebileceğini belirtti. Örmeci, yaptığı açıklamada: “Türkiye’de Demiryolu sektörüyle ilgili Avrupa Birliği ile uyum çerçevesi içerisinde, vagonların bakım onarımlarını gerçekleştiren atölyelerin, denetlenerek uygun olduğunu belirten ECM diye adlandırılan sertifikasının çalışmalarını yapan bir kuruluşuz. Acarlar Vagon ile de bunu Türkiye’de ilk defa gerçekleştirdik. Ülkede, ilk ve tek olarak belgelendirilmiş bir firmamız var.  Bu belge ile birlikte, Türkiye’de revizyon bedelinin Avrupa’ya göre daha uygun olması nedeniyle, bakım onarım hizmetleri de Türkiye’den alınmaya başlanacak. Buna bağlı olarak da iş potansiyeli, istihdam ve ekonomik olarak artış sağlayacak”